Ik wil iets veranderen.
Samen gaan we kijken, hoe we je oude gewoontes, kunnen omzetten naar gezonde gewoontes die dicht bij jou blijven, zodat deze weg, jou nieuwe lifestyle wordt. Zodat je kunt zeggen, ik voel me goed, zit lekker in me vel en ben blij met mijn lijf&life.

Als BGN-gewichtsconsulent begeleidt ik mensen (met gewichtsproblemen) volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Wat kan ik verwachten?
Bij het eerste bezoek worden uw persoonsgegevens genoteerd en vraag ik naar uw persoonlijke omstandigheden. Uw lengte, gewicht, tailleomvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten. Uw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Vaak vraag ik u om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in uw voedingspatroon.
Daarbij leert u ook gezonde keuzes te maken in uw voeding door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. U leert meer over de werking van de stofwisseling en hoe u uw lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging. U krijgt advies over (variatie)mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner en er wordt aandacht geschonken aan gezonde tussendoortjes. Er wordt kortom een gedegen en volledig voedingsadvies gegeven, met vele handvatten om zelfstandig de juiste keuzes te maken.
Ik zal u motiveren en stimuleren om uw doel te bereiken maar uw eigen inzet daarbij is natuurlijk ook van groot belang. Veel mensen vinden daarom een regelmatig bezoek aan mij daarbij de beste ‘stok achter de deur.

De duur van dit traject is afhankelijk van uw doelen en stellen we samen vast.

Intake & anamnese 100,00

Vervolgconsults ½ uur 30,00

Ik ben aangesloten bij BGN de Beroepsvereniging van gewichtsconsulenten. De begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis dit betekent dat uw zorgverzekering een bepaald bedrag vergoed, afhankelijk van uw basisverzekering of aanvullende verzekering.